Норвежката Терезе Йохауг за пореден път доказа високата си класа и буквално размаза конкуренцията в старта на 10 км в свободния стил от Световната купа по ски-северни дисциплини във Фалун. В последното си индивидуално състезание норвежката завърши първа с време 22:34.4 минути, като остави на цели 35.9 секунди след себе си шведката Йона Сундлинг.

Третото място е за американката Джеси Дигинс с време 23:10.7 минути или изоставане на 36.3 от победителката.

Йохауг изостана с няколко секунди в началото от Сундлинг, но това беше за съвсем кратко време. След това опитната норвежка звезда просто включи на друга скорост. На 4,3 километра тя водеше с 14 секунди, а два километра по-късно дистанцията беше 17 секунди. На 7,7 километра преднината на 33-годишната Терезе стана цели 30 секунди, а в последните 900 метра тя направи спринт за радост на феновете и прибави още 5 секунди към победата си.

Веднага след края на състезанието в зоната за излизане от трасето беше пусната песента на норвежкия рок-музикант Оге Александерсен "My day".

"Когато стартирам – и в първото състезание, и в последното, винаги се боря за победата, заяви Йохауг пред ТВ3 след края на състезанието.

В класирането за Световната купа шампионката Непряева завърши с 973 точки, пред Дигинс със 793 и Еба Андерсон (Швеция) със 772. Йохауг приключи кариерата си на 5-о място този сезон със 735 точки.