Норвежката Терезе Йохауг постигна 56-а победа в кариерата си в стартове от Световната купа по ски бягане, след като триумфира в интервалния старт на 10 километра в италианския курорт Тоблах, трети старт от веригата Тур дьо ски.

Йохауг финишира за 23:51.9 минути и остави само на 0.7 секунди зад себе си сънародничката си Ингвилд Флугстад Йостберг, която остана втора. Третото място бе спечелено от шведката Ебба Андерсон на 10.2 секунди, която единствена се вклини в иначе изцяло норвежката петица, допълнена от Хайди Венг и Астрид Якобсен. Рускинята Наталия Непряева завърши шеста на точно 26 секунди зад Йохауг.

След първите три старта за Тур дьо ски и преди утрешното преследване на 10 километра класически стил начело в класирането е Йохауг с общо време от 55:14 минути. Втора на 21 секунди е Непряева, а трета на секунда по-назад е Венг.

В общото подреждане за Световната купа по ски бягане при дамите води Терезе Йохауг с 649 точки, пред Венг с 493 точки и американката Джесика Дигинс с 419 точки. /БТА