Тейдж Томпсън завърши хеттрика си в продължението и Бъфало Сейбърс победи Вашингтон Кепиталс с 5:4 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Александър Овечкин пък завърши с две точки и изкачи още едно стъпало във вечната ранглиста, изравнявайки се с финландската легенда Теему Селани.

Томпсън записа и асистенция за 18-ия гол на Алекс Тък през сезона. Американецът отбеляза победната шайба три минути след началото на продължението и оформи четвърти хеттрик в кариерата си за крайното 5:4. Петото попадение пък бе дело на Тайсън Йост.

Овечкин отбеляза два гола за Вашингтон и се изравни с финландската легенад Теему Селани на 16-ото място във вечната ранглиста по точки в НХЛ. Двамата са с по 1457, а лидерът Уейн Грецки е с 2857. Сони Милано и Ник Дауд също вкараха за Капс.

Хокеистите на двата отбора излязоха на леда с фланелки с послание "Обич за 3", с какъвто номер играе Дамар Хамлин в Бъфало Билс от Националната футболна лига (НФЛ). Сейфтито получи сърдечен удар по време на мач срещу Синсинати Бенгалс в понеделник и бе откаран в болница в критично състояние. Към началото на двубоя между Сейбърс и Капс, а и в часовете след него, все още не бе известно дали Хамлин ще оцелее.

Артьоми Панарин, К'Андре Милър и Филип Хитил вкараха по един гол в последната третина и Ню Йорк Рейнджърс надви с 5:3 Каролина Хърикейнс, който бе в серия от 11 поредни победи преди мача в "Медисън Скуеър Гардън".

Джейкъб Труба и Мика Зибанеджад също се разписаха за Рейнджърс, а Игор Шестьоркин отрази 20 удара в първата среща на нюйоркчаните с Каролина след плейофните двубои през май. За Кейнс точни бяха Брент Бърнс, Мартин Некас и Джейлън Чатфийлд.

Брейдън Шен вкара при числено предимство и след това в дузпите за победа на Сейнт Луис Блус с 6:5 срещу Торонто Мейпъл Лийфс. Брендън Саад добави още две шайби за гостите, една от които с човек по-малко, а останалите голове бяха дело на Джордан Кайру и Джош Лейво.

Майкъл Бънтинг бе точен на два пъти за Торонто, а Пиер Енгвал, Уилям Нюландер и Остин Матюс вкараха останалите голове.

Лос Анджелис Кингс пък спря серията от четири поредни победи на Далас Старс с домакинско 3:2 на западното крайбрежие. Ейдриан Кемп записа победното попадение от пауърплей в последната третина, а Финикс Копли отрази 28 удара. Анже Копитар и Расмус Купари също бяха точни за Кингс.

Национална хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Флорида - Аризона - 5:3

НЙ Рейнджърс - Каролина - 5:3

Отава - Кълъмбъс - 4:0

Торонто - Сейнт Луис - 5:6 след дузпи

Вашингтон - Бъфало - 4:5 след продължение

Нешвил - Монреал - 6:3

Уинипег - Калгари - 3:2

Чикаго - Тампа Бей - 1:4

Едмънтън - Сиатъл - 2:5

Лос Анджелис - Далас - 3:2

Ванкувър - НЙ Айлъндърс - 2:6

Лидери в отделните дивизии

Източна конференция

Атлантическа дивизия: Бостън 62 точки, Торонто 53, Тампа Бей 49

Столична дивизия: Каролина 56, Ню Джърси 49, Ню Йорк Рейнджърс 48

Западна конференция

Централна дивизия: Далас 52, Уинипег 49, Минесота 44

Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 54, Лос Анджелис 50, Калгари 43. /БТА