Ина Демирева и Юрий Куракин не изиграха добре оригиналния си танц на Световното по фигурно пързаляне в Гьотеборг. Първенството е дебют за младия ни дует, но напрежението очевидно бе в повече на нашите. На европейското през януари и на световното за юноши и девойки в София, Ина и Юра танцуваха по-добре. При второто си излизане на леда в Гьотеборг те бяха прекалено притеснени, започнаха без скорост, загубиха синхрон и дори имаше залитане на Демирева, което бе знак за много напрегнато изпълнение. Сестрата на Албена Денкова изглеждаше уплашена, очевидно липсата на опит при мъжете и жените срина психически младите ни фигуристи. Те не успяха да се възползват от шанса да се придвижат напред в класирането, след като две от двойките в тяхната първа група получиха по една наказателна точка заради падане. Все пак двойката ни не е последна.

Оригиналният танц на българската танцова двойка е под съпровод на сръбски мотиви, представя се духът на Балканите, но дуетът ни не успя да изпълни вдъхновено продукцията, сякаш бе по-концентриран в стъпките и отделните елементи. Програмата обаче се хареса на феновете в Гьотеборг и нашите бяха аплодирани. Ако танцуваха по-освободено и по-артистично оценките на съдиите със сигурност щяха да бъдат по-високи.

Сега единственият ни представител на Световното е Найден Боричев. Според треньорите у нас преди да замине за Гьотеборг той е изпълнявал пълна тройна програма, това е шанс за класиране във волната, но притеснението на голямо първенство от две години и на него му изиграва лоша шега.

Състезанието продължава с оригиналния танц, очакваме разместване в челната петица.