Младият ни танцов дует Димитър Личев-Лора Семова бе повече от разочарован от съдийството на първата си композиция - задължителният „пасо добле” на стартиралото днес Световното първенство за юноши и девойки в София. 18-годишните фигуристи танцуваха с много желание, артистично флиртуваха с малкото български фенове, но очевидно техническата им подготовка все още е далеч от класата на елита, което им отреди незавидна позиция във временното класиране.

„Имат напредък, но някои детайли определено не изпълняват правилно,” коментира двукратната ни световна шампионка Албена Денкова.

Президентът на кънки федерацията ни посрещна един от последните си треньори Генадий Карпоносов, който пристигна в София с няколко танцови двойки в Зимния дворец. Наталия Линичук е останала в САЩ, защото работи с дуета на Русия Оксана Домнина - Максим Шабалин за предстоящото в края на март Световното при мъжете и жените.

„Те са претенденти за златото и Наталия не може да прекъсне тренировките, затова Генадий е сам в София,” обясни Денкова пред Гонг. Тя разкри още, че Карпоносов много се е притеснявал от срещата им, тъй като е разбрал предварително, че Албена е болна.

„Той има фобия от вируси и аз стоях на разстояние, за да не го заразя. Той определено е на мнение, че им липсваме. Сегашните им двойки нямали нашия хъс и енергия на леда, естествено, че и те ни липсват,” сподели Албена за срещата си с треньора.

Иначе шампионатът в София стартира нормално, според изискванията на ИСУ. Утре се очаква да дойде от Италия представителката ни при жените Стефани Пехланер (вляво), тя няма български паспорт, но се е съгласила да се състезава от името на България. Неин треньор е Людмила Младенова (вдясно), която е откривател на момчето, което направи първия пробив за България в елита на фигурното пързаляне - Иван Динев.