Брейдън Пойнт вкара 1:56 минути след началото на продължението и Тампа Бей победи Кълъмбъс с 3:2 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това бе трета поредна победа за Лайтнинг от началото на сезона.

Андрей Василевски за Тампа и Йонас Корписало за Кълъмбъс направиха по няколко ключови спасявания в продължението, преди обаче Пойнт да отклони остър пас на Виктор Хедман в мрежата на Блу Джакетс за край на мача. Блейк Колман и Матю Джоусеф също вкараха за носителите на купа "Стенли", а Василевски завърши с 23 спасявания.

Ник Фолино изравни за Блу Джакетс 47 секунди след началото на последната третина. Оливер Бьоркстранд също вкара гол, а Корписало завърши мача с 34 спасявания.

Джейк ДеБръск вкара единствения гол при дузпите и Бостън откри серията си от домакинства с победа с 5:4 срещу Филаделфия. Туука Раск спаси с ръкавица последния удар в мача от Клод Жиру, а Брендън Карло, Ник Ричи, Джак Студницка и Чарли Койл също се разписаха за победата на Брюинс.

Тайлър Тофоли и Йоел Армия вкараха по два гола и Монреал победи със 7:3 Ванкувър. Джейсън Андерсън, Джейк Евърн и Бен Чиарот също се разписаха за Хабс, които станаха първият отбор от 46 години насам с поне по точка от пет поредни гостувания на старта на сезон. Бо Хорват пък се разписа два пъти за Ванкувър, а Брендън Сътър добави една шайба за Кeнъкс.

Джордан Ебърли вкара два гола, а Матю Барзал добави един и асистенция при победата на Ню Йорк Айлъндърс с 4:1 срещу Ню Джърси. Семьон Варламов пък спаси 30 удара, но Нейтън Бастиян сложи край на серията му без допуснат гол след 142 минути и 10 секунди. Това е осмият най-продължителен рекорд в историята на НХЛ.

Адриан Кемпе вкара 3:50 минути преди сирената и Лос Анджелис преодоля дефицит от два гола за победа с 4:2 срещу Колорадо. Конър Хелебюк пък направи 28 спасявания, а Николай Елерс, Марк Шайфел, Адам Лори и Блейк Уилър се разписаха за успеха на Уинипег с 4:1 срещу Отава.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:
Бостън - Филаделфия 5:4 след дузпи
Ню Йорк Айлендърс - Ню Джърси 4:1
Каролина - Флорида - отложен
Калъмбъс - Тампа Бей 2:3
Отава - Уинипег 1:4
Ванкувър - Монреал 3:7
Лос Анджелис - Колорадо 4:2

Лидери в отделните дивизии
дивизия Масмутуъл ийст: Филаделфия - 7 точки, Айлендърс и Вашингтон по 6
дивизия Дискавър Сентрал: Тампа Бей - 6
дивизия Скотия Норт: Монреал - 8, Уинипег и Торонто по 6
дивизия Хонда Уест: Лас Вегас - 8, Минесота - 6/БТА