Лидерът в Националната хокейна лига Тампа Бей навакса пасив от 0:3 и стигна до успеха с 5:4 в залата на Детройт.

Никита Кучеров се отличи с два гола и две асистенции за гостите и вече има 115 точки през сезона, което е най-доброто постижение в лигата от 2006/2007. Стивън Стамкос пък вкара за 1:2 малко след средата на втория период и записа 383-ото си попадение с екипа на Тампа, с което изравни рекордьора в клубната история Венсан Льокавалие.

Брейдън Пойнт добави гол и две асистенции, Тайлър Джонсън също вкара, а вратарят Андрей Василевски отрази 23 шайби.

Тампа записа 54-а победа през кампанията, с което изравни клубния си рекорд 11 мача преди края на редовния сезон. Дарън Хелм записа попадение номер 100 в кариерата си, Джъстин Абделкейдър прекъсна голова суша от 41 мача, а Медисън Баули и Михаел Расмусен също вкараха, но това не помогна на Детройт да допусне 12-а загуба в последните си 13 мача.

Бен Бишъп постави рекорд на Далас по поредни минути без допуснат гол при победата на тексасците с 4:1 в Минесота.

Бишъп направи 7 спасявания и продължи серията си на 230:53 минути без попадение, но напусна преждевременно игра заради травма Той подобри рекорда на Ед Белфур от 219:26 минути от ноември 2000 година.

Вратарят напусна леда в 6:33 на втората част, след като Далас поведе с 3:0 с голове на Радек Факса, Рууп Хинц и Жоел Л'Есперанс в рамките на 2:22 минути. Резервата Антон Худобин отрази 14 удара и допусна едно попадение, но Александър Радулов реши всичко на празна врата 18 секунди преди края. 

Фил Кесъл, Ник Бюгстад и Джейк Генцел завършиха с по гол и асистенция, а Питсбърг отнесе домакина Бъфало с 5:0.

Кейси ДеСмит направи 26 спасявания и записа трети "шътаут" за сезона и четвърти в кариерата си. Брайън Дюмулен и Патрик Хорнквист също вкараха за гостите. Бъфало допусна шеста поредна загуба.

Носителят на купа "Стенли" Вашингтон запази лидерската си позиция в дивизия "Метрополитън" след успех с 5:2 в залата на Филаделфия. Брент Конъли се отличи с два гола и асистенция, а Евгени Кузнецов добави гол и асистенция за столичани, които спечелиха за осми път в девет мача. Най-слабият отбор в лигата през този сезон Отава се наложи над гостуващия Сейнт Луис с 2:0.

Андерс Нилсон парира всичките 35 удара към вратата си и записа втори "шътаут" през сезона.

Крис Тиърни и Кристиан Воланен се разписаха и помогнаха на канадците да прекъснат серия от пет домакински загуби. Вини Хиностроза реализира първи хеттрик в кариерата си, а Аризона разгроми гостуващия Анахайм с 6:1. Хиностроза вкара две от попаденията си при числен превес, а Дарси Кюмпер отрази 37 шайби за успеха. Аризона има 13 победи в последните си 17 мача и продължава борбата за място в плейофите в Западната конференция. /БТА