Джей Ти Милър вкара гол, както и даде една асистенция за седмата поредна победа на Тампа Бей в първенството на НХЛ, този път с 5:2 като гост над Филаделфия.

Гостите водеха с 3:0 до 10-ата минута, а Милър се разписа трети в 10:23 минута след самостоятелен пробив. Преди него точни бяха Михаил Сергачьов и Алекс Килърн, а другите два гола за победителите са дело на Яни Гурде и Райън Макдона на празна врата.

Тампа Бей събра вече 98 точки и гледа уверено към победа в редовния сезон, тъй като води със 17 лидера на Запад Калгари.

На вратата им в тази среща беше Люи Доминиги, отразил 28 удара, вместо получилия почивка Андрей Василевски. Отборът на Филаделфия е чак на 6-о място в Столичната дивизия, но инкасира едва трета загуба в последните си 15 мача. Оскар Линдблом намали за тях на 1:3 в 1-ата минута на втората част, а Травис Конечни беше точен за 2:4 в 10:51 минута на третата.

Сейнт Луис се наложи с 3:2 над Торонто у дома, а Райън О'Райли вкара победния гол 34 секунди след началото на продължението. Победата Сейнт Луис дръпна с 6 точки пред Далас на 3-ата позиция в Централната дивизия.

Джейдън Шварц и Колтън Парайко също се разписаха за Блус, а Тайлър Бозак се отличи с две асистенции. За гостите от Торонто, които са 3-и в Атлантическата дивизия със 76 точки, вкараха Зак Хюмън и Остън Матюс.

В един от най-интересните мачове на Запад Нешвил се справи с 5:3 с Далас като гост и със 75 точки се доближи само на 1 от лидера в Централната дивизия Уинипег. Роман Йоси вкара за 4:3 в 7:35 минута на третия период, а Далас трябваше де претърпи петата си загуба в последните 6 мача, като остава на 4-о място с 63 точки в същата дивизия. Само поражението на Минесота с 0:4 у дома не ги свали извън местата за уайлдкард за плейофите.

Йоси отне сам шайбата и тръгна зад вратата, извъртя се и стреля. Шайбата се отклони в кънката на защитника Есна Линдел и мина над вратаря Антон Худобин. Иначе мачът мина през доста обрати, като Далас дори поведоха с 3:2 две минути и 5 секунди преди края на втората част, но 21 секунди по-късно Филип Форсберг изравни.

Питсбърг се справи с 4:3 като гост на Ню Джърси с два важни гола във втората третина на Брайън Ръст за 3:2 и на Чад Рюуедъл за 4:2. Победата изкачи Пингвините на 3-о място в Столичната дивизия със 71 точки, като оттам слезе Калъмбъс след поражението с 2:3 от Монреал. Ако се класират и тази година, то това ще бъде 13-о участие за тях в плейофи и съответно най-дългата серия в НХЛ.

Българинът Александър Георгиев не игра за Ню Йорк Рейнджърс, който победи с 2:1 като гост Каролина, но все още е на предпоследното 7-о място в Столичната дивизия. Шведският вратар Хенрик Лундквист обаче се справи невероятно и спаси 43 удара, а Владислав Наместников беше точен с победния гол в началото на третия период. Конър Брикли вкара другия гол за Рейнджърс, а за домакините отбеляза Джордан Мартинук.
Националният вратар на САЩ Райън Милър направи 31 спасявания и регистрира своя 44-и шътаут при успеха на Анахайм Дъкс с 4:0 при гостуването на Минесота. Патоците обаче са все още на 6-о място в Тихоокеанската дивизия и доста далече от местата за уайлдкард, като изостават на 9 точки от 3-ия в дивизията Лас Вегас. Головете вкараха Якоб Силфверберг, Кори Пери, Райън Кеслър и Хампус Линдхолм./БТА