Тайлър Джонсън и Онджей Палат вкараха при числено предимство, а Яни Гурде добави една шайба с човек по-малко за победата на Тампа Бей с 4:3 срещу Калгари в мач от редовния сезон на НХЛ. Така Лайтнинг прекъснаха серията си от четири поредни загуби и останаха на седем точки от лидера в Атлантическата дивизия и Източната конференция Бостън, който надви с 4:0 Ню Йорк Айлъндърс.

Алекс Килърн също се разписа с 24-ия си гол за сезона и Лайтнинг спечелиха първи мач след серията от 11 поредни победи. Андрей Василевски пък прекъсна собствена поредица от три загуби с 18 спасявания за

Тампа Бей, който обяви преди началото на мача, че капитанът Стивън Стамкос ще претърпи операция и няма да играе до края на сезона.

Андрю Манджапане, Шон Мара и Елиас Линдхолм вкараха головете за Калгари, който не спечели точки за първи път от последните си четири мача. Давид Ритих спаси 30 удара при загубата на на Флеймс.

Защитникът Чарли Макавой вкара гол и подаде за още два, а Туука Раск спаси 25 удара за победата на Бостън с 4:0 срещу Ню Йорк. Така Бруинс останаха начело на сборното класиране в НХЛ с 41/13/12 и 94 точки.

Райън О'Райли вкара единствения гол при дузпите и шампионът Сейнт Луис надви с 4:3 Далас, продължавайки победната си серия в седми пореден мач. Давид Перон, Тайлър Бозак и Брейдън Шем също се разписаха за Блус.

Евандър Кейн вкара гол и записа асистенция, а Мартин Джоунс направи 24-и шътаут в кариерата си и Сан Хосе победи с 5:0 Питсбърг. Логан Кутюр, Джо Торнтън, Тимо Майер и Йоел Кенаб също се разписаха за Шаркс, които спечелиха втори пореден мач след серия от пет загуби.

Питсбърг пък е в серия от шест поредни загуби и това се случва за първи от сезон 2011/2012, когато Сидни Кросби бе контузен трайно.

Леон Драйзайтел вече има 102 точки през редовния сезон, след като вкара два гола и подаде за още един при победа на Едмънтън с 3:2 срещу Уинипег. Той е десетият хокеист от 1993/1994 насам, достигнал границата от 100 точки в 65 или по-малко мача. Никита Кучеров го направи в 62 за Тампа Бей през миналия сезон.