Тайлър Джонсън вкара два гола, а Андрей Василевски спря 21 удара в деветия шътаут в кариерата си при победата на Тампа Бей с 5:0 срещу Кълъмбъс в мач от новогодишната програма на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това остави Светкавиците начело на Източната конференция и лигата като цяло с актив от 58 точки.

Джонсън се разписа на два пъти във втората третина и продължи серията си от точки до 12 мача, с което изравни най-доброто постижение през сезона до този момент. Той има осем гола и десет асистенции в тази серия, която помогна на Тампа Бей да преодолее слаб старт срещу Кълъмбъс. Светкавиците направиха това с четири гола за 7:23 минути във втората част. Никита Кучеров беше един от голмайсторите за Тампа Бей, с което той оглави листата на реализаторите в лигата с 25 шайби. Стивън Стамкос и Кори Конахър също се разписаха за Светкавиците, а Брейдън Пойнт, Михаил Сергачов и Виктор Хедман завършиха мача с по две асистенции.

Кълъмбъс остана трети в Столичната дивизия с 47 точки и води с цели шест пред шампиона Питсбърг, който отстъпи с 1:4 на Детройт. Густав Нюквист вкара два пъти за Червените криле, а Джими Хауърд отрази 37 удара на вратата на домакините. За тях вкараха още Дилън Ларкин и Франс Нилсен.

Лас Вегас остана начело на Западната конференция с актив от 54 точки, след като Златните рицари надвиха с 6:3 Торонто. Уилям Карлсон вкара първия хеттрик в клубната история и помогна за седмата поредна победа на отбора си, за който се разписаха още Пиер-Едуард Белемар, Ерик Хаула и Джонатан Маркесо.

Резултатите от НХЛ:

Кълъмбъс - Тампа Бей 0:5
Детройт - Питсбърг 4:1
Едмънтън - Уинипег 0:5
Далас - Сан Хосе 6:0
Колорадо - НЙ Айлъндърс 6:1
Калгари - Чикаго 4:3
Лас Вегас - Торонто 6:3
Анахайм - Аризона 5:2/БТА