Стивън Стамкос вкара два гола и подаде за още един при победата на Тампа Бей с 6:1 срещу Нешвил в мач от НХЛ. Матю Джоузеф добави още две шайби на 24-ия си рожден ден, а вратарят Андрей Василевски спаси 32 удара за победата.

"По принцип родителите ми пътуват за която и да е дестинация на рождения ми ден, но за съжаление COVID-19 не им позволи да го направят. Обикновено играя силно пред тях", каза Джоузеф, който този път го направи и при закрити врата.
Ондржей Палат и Яни Гурд също се разписаха за носителите на трофея "Стенли", които спечелиха последните си шест мача и са в най-дългата активна победна серия в НХЛ. Четири от тези успехи бяха записани срещу Нешвил в рамките на последните 11 дни.

Роко Грималди вкара единствения гол за Предътърс, които загубиха пет от последните си шест мача. Юси Сарос пък спаси 24 удара.

Пиус Зутер вкара 2:15 минути след началото на продължението и Чикаго спечели за втори пореден пореден път с 2:1 срещу отбора на Далас. Новобранецът получи шайбата от Брендън Хагел, преодоля един защитник на Старс и вкара срещу Джейк Йотингер, за да завърши обрата за Блекхоукс.
Матияс Янмарк също вкара един гол за отбора на Чикаго, който е с баланс 6-1-4 в последните си 11 мача. Рууп Хинц пък беше точен за отбора на Далас, който е без победа в последни си три срещи.
В този мач имаше и пряк дуел между вратари с първи сезон в лигата. Кевинн Ланкинен спаси 34 удара на вратата на Чикаго, а Йотингел отрази 27 шайби за Далас.

Зак Уайтклауд вкара първи победен гол в кариерата си в края на последната третина за успех на Вегас с 5:4 срещу Анахайм. Така Голдън Найтс подобриха баланса си като домакини на 7-0-1.

Логан Кутюр бе точен при дузпите и Сан Хосе победи с 4:3 Лос Анджелис. Той се разписа и в редовното време, а по още една шайба за победителите добавиха Тимо Майер и Ивандър Кейн, който изравни резултата само 44.3 секунди преди финалната сирена.
Дъстин Браун пък реализира два гола за за Кингс, които загубиха пети пореден мач. Анже Копитар бе автор на другото попадение, а Кал Петерсен отрази 37 удара.

Сергей Бобровски спаси 31 удара и Патрик Хорнквист бе вписан като автор на победното попадение при успех на Флорида с 2:1 срещу Детройт. Алекс Венеберг също бе точен за Пантърс.
Хорнквист вкара шестия си гол за сезона, след като удар на Арън Екблад се отклони от рамото му и прехвърли Томас Грайс за 2:1 в средата на втората третина. Хорнквист записа и асистенция, а Филип Задина вкара единствения гол за тима на Ред Уингс, който загуби девет от последните си десет мача.

Резултати:

Ню Джърси - Питсбърг - отложен
Вашингтон - Филаделфия - отложен
Флорида - Детройт - 2:1
Отава - Едмънтън - 2:3
Минесота - Сейнт Луис - отложен
Далас - Чикаго - 1:2 след продължение
Нешвил - Тампа Бей - 1:6
Колорадо - Аризона - отложен
Лос Анджелис - Сан Хосе - 3:4 след дузпи
Лас Вегас - Анахайм - 5:4
Калгари - Уинипег - 3:2


Класиране:

Северна дивизия: Торонто 21 точки, Монреал 18, Едмънтън 16
Източна дивизия: Бостън 18, Филаделфия 18, Вашингтон 15
Западна дивизия: Лас Вегас 17, Сейнт Луис 16, Колорадо 15
Централна дивизия: Тампа Бей 19, Флорида 16, Чикаго 16