Тампа Бей постигна седма поредна победа в НХЛ след успех с 3:1 срещу Каролина. Стивън Стамкос се отличи с гол и асистенция, а Никита Кучеров добави две асистенции за победата на Тампа. Вратарят Андрей Василевски спаси 28 удара, а с попадения за победата се отчетоха още Мичъл Стивънс и Брейдън Пойнт.

Андрей Свечников вкара почетния гол за тима на Каролина, който губи втори пореден мач.

Вашингтон записа драматична победа над Сан Хосе с 5:4 след продължение. Столичани губеха с 2:4 в края, но с два гола за 32 секунди на Ти Джей Оши и Якуб Врана тимът изравни и прати мача в продължение, където Ларс Елър вкара победния гол. За Сан Хосе хеттрик във втората третина реализира Ивендър Кейн, но това се оказа недостатъчно.

Питсбърг загуби с 1:4 у дома от Флорида. Вратарят Крис Дриджър направи силен мач и спаси 31 удара и помогна на Флорида да прекъсне серията от осем поредни загуби. Брет Конъли вкара 16-ия си гол за сезона за Пантерс, Майк Хофман записа гол и асистенция, а другите попадения за успеха бяха дело на Франк Ватрано и Евгений Дадонов. Джаред Маккан отбеляза гола за Питсбърг.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Вашингтон - Сан Хосе 5:4
Каролина - Тампа Бей 1:3
Питсбърг - Флорида 1:4
Минесота - Калгари 4:5 след дузпи
Чикаго - Детройт 4:2
Анахайм - Нешвил 5:4 след дузпи

Лидери в отделните дивизии:
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 59 точки, Торонто 53, Тампа Бей 52
Столична дивизия: Вашингтон 63, Питсбърг 55, Ню Йорк Айлендърс 53

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 59, Колорадо 54, Далас 52
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 54, Аризона 52, Ванкувър 50./БТА