Алекс Килърн отбеляза победната шайба 8 минути преди края на мача, а Андрей Василевски отрази 36 удара при успеха на Тампа Бей с 4:2 срещу Вашингтон в среща от финалната серия на Източната конференция в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). 

По този начин Светкавиците спечелиха и второто си гостуване, с което изравниха серията при 2-2 победи преди домакинството в петия мач.

Килърн беше оставен непокрит в атаката на Тампа Бей и се възползва от грешката в защитата на Вашингтон, който шест секунди по-рано беше спрял гостите си при 2-минутно наказание. Голмайсторът получи шайбата от Онджей Палат и се разписа за 3:2, а Антъни Сирели вкара на празна мрежа в последната секунда. Преди това за Тампа Бей бяха точни Стивън Стамкос и Брейдън Пойнт.

Евгени Кузнецов вкара след асистенция на Алекс Овечкин, а защитникът Дмитри Орлов отбеляза второто попадение за отбора на Вашингтон, който пропиля прекрасния старт на серията. Столичаните спечелиха двете си гостувания на Тампа Бей, но после отстъпиха в своите.

Следват поредица от мачове на разменено гостуване, като първият е в Тампа Бей в събота, а следващият е във Вашингтон в понеделник.