Световният вицешампион Дайсуке Такахаши спечели титлата при мъжете в състезанията от Гран При по фигурно пързаляне в Япония, шести кръг от веригата за сезона.

Представителят на домакините изпълни чисто осем тройни скока и събра 234,22 точки, за да изпревари водача в класирането след кратката програма Томаш Вернер от Чехия.

Вернер, който е европейски вицешампион, успя да направи четворен толуп за разлика от японския си съперник, но след това допусна няколко грешки при тройните скокове и в крайна сметка остана втори с 229,45 точки.

На трето място се нареди световният шампион за юноши Стивън Кариер от САЩ с 204,98 точки.

Италианката Каролина Костнер пък триумфира с титлата при жените на турнира в Сендай. В крайното класиране европейската шампионка спечели с общ актив от 164,69 точки. На второ място се нареди швейцарката Сара Майер със 163,17 точки, а трета остана представителката на домакините Нана Такеда със 154,83 точки.

При танцовите двойки европейските златни медалисти Изабел Делобел и Оливие Шьонфелдер от Франция грабнаха трофея, а в надпреварата при спортните двойки триумфираха европейските шампиони и бронзови медалисти от световното първенство Альона Савченко и Робин Шолкови от Германия.