Марко Съливан доказа силата на американците в ски алпийските дисциплини, след като по-рано днес спечели първата си титла от старт за Световната купа. 27-годишният състезател, чиято професионална кариера бе съпътствана от непрестанни контузии, успя да излезе от сянката на своя колега и сънародник Боде Милър и триумфира в днешното спускане във френския курорт Шамони, завършвайки за 2:0.11 минути.

Швейцарецът Дидие Кюш финишира втори на 0.40 секунди от победителя. Трети се нареди словенецът Андрей Йерман, който спря хронометрите на 2:00.57 минути.

Най-добрият в спускането в Бормио, Венген и вторият в Китцбюел Боде Милър трябваше да се задоволи със 7-та позиция, след като изостана с 0.80 секунди от лидера.

Победата на Съливан затвърди надмощието на американския национален отбор в скоростните дисциплини, след като от началото на сезона във всеки един старт за спускане на подиума застава поне един американец.

Австрийският специалист в слаломите Райнър Шьонфелдер зае изненадващо четвърто място днес. Неговите сънародници обаче се представиха особено слабо. Михаел Валххофер бе с 1.22 секунди по-бавен от Съливан и остана на 18-и. Херман Майер пък изостана на цели 2.64 секунди.