Уейн Грецки е съден за 10 милиона долара, съобщава „TMZ“. Според документи, получени от изданието, ищецът Стивън Спаркс е завел дело срещу Грецки заради предполагаемите му неверни твърдения относно дъвки за отслабване.

Спаркс твърди, че е създал естествена дъвка за отслабване, наречена „OMG gum“ и е наел съпругата на хокеиста Джанет да рекламира продукта. Според ищеца бизнесът му се е провалил заради невярното твърдение на Грецки, че дъвката му е помогнала да свали около 16 килограма за два месеца.

Спаркс също така твърди, че семейство Грецки тайно е инвестирало в неговия продукт, придобивайки акции от компанията му от името на някой друг, които са поскъпнали след думите на хокейната звезда. След като се оказа, че изявлението на спортиста е лъжа, стойността на компанията се срина и Спаркс загуби 10 милиона долара. Сега ищецът иска да си върне въпросната сума.

Уейн Грецки е водещият голмайстор в историята на НХЛ. Той спечели Купа Стенли 4 пъти и влезе в Залата на славата след края на кариерата си.