Норвежецът Аксел Лунд Свиндал спечели спускането, валидно за световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже в Бивър крийк, една година след тежкото си падане на същата писта.

25-годишният Свиндал получи тежка контузия през миналата година на първата тренировка по спускане на пистата в Бивър крийк. С многобройни фрактури на лицето и тежка контузия на бедрото на левия крак Аксел Лунд Свиндал прекрати участието си в стартовете на световната купа и се подложи на дълго възстановяване. Норвежецът се завърна на пистата едва през ноември тази година.

С време 1 минути, 43,85 секунди норвежецът Свиндал днес финишира първи само на шест стотни от секундата пред Марко Бюшел /Лихтенщайн/ и на 35-стотни от секундата пред Ерик Гай /Канада/.

Амариканецът Боде Милър, един от големите фаворити на пистата в Бивър крийк, падна лошо, но изглежда, че няма тежка контузия. Австриецът Херман Майер, който спечели супергигантския слалом в Лейс Луис, се класира на 12-то място на близо една секунда след Свиндал. Швейцарецът Дидие Кюш, носител на малката световна купа по спускане, допусна груба грешка и финишира на 15-то място.

При дамите Линдзи Вон спечели първото спускане за сезона, валидно за световната купа по ски-алпийски дисциплини. Линдзи Вон изпревари италианката Надя Фанкини и германката Мария Риш.