Конгресът на Международната федерация по хокей на лед утвърди нови дати на световното първенство за мъже през 2021 година.

Шампионатът ще се състои в Латвия и Беларус от 21 май до 6 юни, а мачовете ще се играят в Рига и Минск.

В група А (в Минск) ще бъдат отборите на Русия, Швеция, Чехия, Швейцария, Словакия, Дания, Беларус и Великобритания, а в група В (Рига) ще играят Канада, Финландия, САЩ, Германия, Латвия, Норвегия, Италия и Казахстан. Първоначално първенството беше насрочено от 7 до 23 май.

През 2022-а година световното първенство ще се състои в Тампере и Хелзинки (Финландия), през 2023-а в Санкт Петербург (Русия), през 2024-а в Прага и Острава (Чехия), а през 2025-а в Швеция и Дания.

Тази година световното първенство беше насрочено за май в Цюрих и Лозана (Швейцария), но беше отменено заради пандемията от коронавирус.

Конгресът взе решения и за редица други турнири през 2021 година. Женското световно първенство ще се проведе в Канада от 7 до 17 април, юношеското световно първенство до 18 години в САЩ от 15 до 25 април, световното първенство за девойки до 18 години в Швеция от 5 до 12 януари. Мъжките и женските световни първенства в по-ниските дивизии, които бяха планирани през пролетта на 2020-а, ще запазят местата си на провеждане. 

Единственото изключение е група А от втора дивизия за мъже и група В от първа дивизия за жени - те ще се проведат в Пекин и ще бъдат тестови състезания за предстоящите зимни олимпийски игри през 2022 година.

Квалификацията за олимпийски игри при мъжете е отложена за 26-29 август 2021 година и ще се проведе в Латвия, Норвегия и Словакия.