Руската биатлонистка Екатерина Юрлова-Перхт ще пропусне целия сезон 2020/2021, съобщи тя в социалните мрежи, както и федерацията на Русия.

35-годишната Юрлова-Перхт, която е Световна шампионка от 2015-а година в преследването и сребърна месдалистка от масовия старт през 2019-а година, е бременна и това е причината временно да свали ските от краката си.

"Понякога животът ни поднася неочаквано много приятни изненади. Съвсем нормално се подготвях за сезона, всичко беше както обикновено, но вчерашният ден кардинално ми промени плановете. На тренировката получих някакви странни болки, които досега не съм имала, и веднага отидох при лекаря. А вечерта разбрах, че за втори път в живота си ще ставам майка", разказа още Юрлова.

"При това положение ми се налага да пропусна целия предстоящ сезон. А по-нататък ще стане ясно какво ще правя. Не искам в момента да правя дългосрочни планове", добави тя.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.