Световният шампион при младежите от Флахау 2007 Матич Скубе (Слвн) спечели слалома за купа „Пирин”, който е валиден и за ФИС. Състезанието бе проведено от ЮЛЕН и БФСки на писта „Томба” в Банско. Скубе, който има и 12-о място в световната купа при мъжете събра общо време от двата манша от 1:33,60 мин.

Световен шампион спечели слалома за купа Пирин

източник: Снимки: БФСки

Втори се нареди неговия сънародник Филип Млиншек с 1:34,63 мин. Трети е Георги Георгиев с 1:34,76 мин. За Скубе победата е втора в Банско за 4 дни, след като на 1 април спечели и слалома от откритото първенство за младежи на Азербайджан. Словенецът победи и на 3-и април в откритото първенство по слалом на България проведено в Пампорово. Призьорите при мъжете бяха наградени от Иван Каневчев, директор Алпийски дисциплини към БФСки. Най-добре представилия се български алпиец на световното в Шладминг 2013 Никола Чонгаров не стартира, заради претърпяна операция на апеднисит.

Световен шампион спечели слалома за купа Пирин

източник: Снимки: БФСки

При жените убедително първа финишира Мария Киркова с време 1:41,03 мин. Втора е София Рали (Гър) с 1:45,82 мин, а трета с 1:46,03 мин е нейната сънародничка Анастасия Кокини. Медалите при дамите връчи техническия делегат на ФИС Милан Божич (Сърбия).

Участие в слалома за купа Пирин взеха 82-а скиори от 14 нации. На 5 април в Банско ще се проведе и втория слалом за купа „Пирин”.

Световен шампион спечели слалома за купа Пирин

източник: Снимки: БФСки