Полицията във Флорида е арестувала американец, който снабдявал професионални спортисти със стероиди, включително от България, съобщава спортният сайт СиЕсЕн Вашингтон.

Ричард „Анди” Томас признал, че е доставял забранени препарати на играчи от отбора от Националната хокейна лига (НХЛ) Вашингтон Кепитълс.

Той продавал допинг и на бейзболисти и състезатели по американски футбол, но пред пазителите на реда е отказал да назове конкретни имена.

Информацията за действията на дилъра била предоставена от митницата във Филаделфия. На 21 май миналата година нейни служители прехванали пратка стероиди от Словакия, предназначена за Томас.

На 26 май полицаи обискирали дома на дилъра в окръг Полк, Централна Флорида. Те открити голям брой огнестрелни оръжия и незаконни стероиди на обща стойност над 200 хиляди долара, доставени от България, Гърция, Турция, Чехия, Словакия, Русия, Молдова, Китай, Иран и други държави.

Томас се самоопределил като най-големия дилър на стероиди в Централна Флорида. Той казал на детективите, че продавал допинга на доктор Дъглас Найджъл, живущ в района на Вашингтон.
Полицаи посетили комплекса в столицата, където се готвят суперзвездата Александър Овечкин и другите хокеисти на Кепитълс, за да разпитат играчи и служители за връзките им с въпросния лекар.

Ричард „Анди” Томас се намира в момента в ареста. Той е съден по обвинения в притежаване на анаболни стероиди с намерение за продажба или дистрибуция и във внос на анаболни стероиди в щата Флорида.

Доктор Дъглас Найджъл бил арестуван днес. Вече са му предявени седем обвинения за опити за продажба на стероиди.