Стивън Стамкос вкара своя гол 500 в НХЛ и след това добави още два за хеттрик, извеждайки Тампа Бей до победа с 5:2 над Ванкувър в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Стамкос е 47-ият играч в лигата, който достига границата от 500 гола и първият, който го прави с екипа на Тампа Бей.

Брайдън Пойнт и Никита Кучеров записаха по гол и асистенция за петата поредна победа на Лайтнинг. Алекс Килорн направи две асистенции, а вратарят Брайън Елиът отрази 37 удара.

За Ванкувър се разписаха Андрей Кузменко и Куин Хюз.

Лидерът в редовния сезон Бостън спечели убедително с 4:1 при гостуването на Ню Йорк Айлендърс и записа трета поредна победа в лигата. 

Нюйоркчани поведоха с гол на Зак Парис в първата третина, но гостите обърнаха във втората част с попадения на Чарли Макавой и Дерек Форборт, а в последната третина Брад Маршан и Трент Фредерик добавиха още две попадения за успеха на Бостън.

Отава надделя над Питсбърг с 5:4 след продължение в друга среща от тази нощ. Брейди Ткачук реализира победния гол за "сенаторите" в 25-а секунда на продължението. Ткачук се отличи и с три асистенции, а  вратарят на тима Кам Талбът спаси 16 удара.

За Питсбърг Евгений Малкин завърши с гол и две асистенции, а Сидни Кросби даде три асистенции.

Вратарят с български корени Александър Георгиев спаси 34 удара за успеха на шампиона Колорадо с 4:1 над Калгари. Мико Рантанен и Артури Лехконен вкараха по два гола за третия пореден успех на "лавината".