Стефани Вение постигна първата си победа за Световната купа в алпийските ски, след като спечели спускането в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

25-годишната австрийка спря хронометрите на 1 минута 37 секунди и 46 стотни, което и беше достатъчно за триумф. На 25 стотни зад нея остана италианката София Годжа, а за радост на домакините третото място бе спечелено от Кира Вайдъл, за която това е второ качване на почетната стълбичка през сезона. 

Състезанието беше прекратено след 42 от общо 52 в стартовия списък поради съображения за сигурност. Седем състезателки не завършиха спускането, сред които бяха Федерика Бриньоне (Италия) и Корнелия Хютер (Австрия).

Лидерката в генералното класиране за Световната купа и в подреждането в дисциплината за сезона Микаела Шифрин (САЩ) не взе участие в надпреварата.

Шифрин води убедително в общото подреждане с 1494 точки, пред Петра Влъхова (Чехия) с 898 точки и Уенди Холденер (Швейцария) с 637 точки.

За малката Световна купа в спускането лидерка е Никол Шмидхофер (Австрия) с 364 точки, която днес остана седма с 1:38.49 минута. В подреждането следват Рамона Зибенхофер (Австрия) с 346 точки и Илка Щухец (Словения) с 343 точки.