Представящата България италианка Стефани Пехланер се нареди 44-та от общо 54 фигуристки, участващи в кратката програма на световното юношеско първенство по фигурно пързаляне, което се провежда в Зимния дворец в София, съобщи БТА. Тя получи оценка от 28.82 точки - 15.38 точки за техническа стойност и 13.44 точки за изпълнение.

По регламент само първите 24 ще се класират за волната програма, но Стефани Пехланер ще участва в нея по право с първи стартов номер. В последните дни италианската се е лекувала от грипно заболяване.

"Не съм чувствала някаква болка, просто направих няколко грешки и не съм особено доволна от себе си", каза младата фигуристка, която е възпитаничка на българската треньорка Людмила Младенова.

Златният медал в кратката програма спечели представителката на Грузия Елене Гедеванишили с 60.32 точки.

Втора засега е американката Ашли Вагнер с 57.50 точки, а трета Алена Леонова (Русия) с 55.50 точки. Рускинята завърши четвърта на европейското първенство за мъже и жени в Хелзинки през месец януари.

Сред първите шест са още Йоши Хелгесон (Швеция) с 55.14 точки, Катрина Хейкър (САЩ) с 51.06 точки и Ивана Райтмайерова (Словакия) с 48.34 точки.

Изненадващо бившата световна шампионка и вицешампионка от миналата година Каролин Чжан (САЩ) направи грешки в програма си и остана 10-та с 47.64 точки.

От 18.45 часа тази вечер световното юношеско първенство по фигурно пързаляне в София продължава с волната програма при танцовите двойки.