Дебютантът Стефан Присадов ще представя България в слалома на 17-и, който е последната дисциплина от световното първенство по ски алпийски дисциплини в Шладминг.

22-годишният национал зае осмо място в квалификационното състезание, което трябваше да определи скиорите, които ще допълнят стартовия лист за официалния слалом.

В Райтералм Присадов бе 10-и след първия манш, но с по-добро финално спускане се изкачи на осмото място. Никола Чонгаров бе 30-и след първия манш в който допусна сериозна грешка по средата на трасето и трябваше да се връща, за да вземе вратата.

Във втория манш Чонгаров опита да навакса изоставането, но пропусна врата и не завърши. Най-успешният ни състезател от последното световно в Гармиш-Партенкирхен 2011 Георги Георгиев бе 11-и след първия манш. Малко след финала обаче от ФИС обявиха, че са го дисквалифицирали заради това, че при преминаването на последната комбинация от 5 врати не е преминал с двете ски една от вратите.

Директорът на алпийците ни Иван Каневчев веднага подаде контестация до главния съдия Гюнтер Хуяра. Протестът обаче не бе приет, защото няма видеозапис и въпреки сериозния разговор с Каневчев и силните му аргументи Хуяра отказа да пусне Георгиев във втория манш.

В слалома при жените каращата с контузия Мария Киркова завърши 46-а. Шампионка очаквано стана Микаела Шифрин (САЩ).