Делото на 30 януари срещу Максим Ставийски ще бъде добро за него, прогнозира в „Пропаганда” по Дарик бащата на Мануела Красимир Горсов. Мануела е в кома след катастрофата от 5 август при Ропотамо, предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне.

„Ще се радвам, ако съдиите вземат адекватно решение”, подчерта бащата на Мануела. „Ако аз бях на неговото място обаче, досега щях да бъда с присъда, убеден съм в това”, каза още Красимир Горсов.

Според него определени медии у нас водят PR кампания в подкрепа на световния шампион. Тази кампания бащата на Мануела нарече „цинична” и опит Максим Ставийски да бъде превърнат в жертва.

Красимир Горсов категорично заяви, че досега Максим Ставийски не е плащал никакви средства за лечението на 19-годишната Мануела.

Майката на загиналия при катастрофата Петър Петров – Дженка Георгиева, за пореден път обяви, че световният шампион по фигурно пързаляне трябва да изтърпи наказанието си.

„Вярвам, че Мануела ще се оправи и в нея ще продължи да живее частица от моя син, защото те бяха приятели”, каза пред Карбовски майката на загиналото момче.