БФ шейни взе тази сутрин решение да определи Станислав Беньов да ни представя в стартовете на шейни на ХХІІ Зимни олимпийски игри в Сочи, за което бяха информирани БОК и Международната федерация по шейни (FIL).

22-годишният софиянец заема единствената квота, която бе отпусната на страната ни вчера след допълнителното разпределение. Беньов е предпочетен пред другия ни състезател, който се готвеше усилено за олимпийските стартове Павел Ангелов. Станислав е представител на Клуб "София", с личен и национален треньор Георги Вергов, който класира и водеше преди 4 години двамата ни представители на Олимпиадата във Ванкувър.

Беньов е висок 183 см, тежи около 85 кг и се занимава с този спорт от 2003 г. На миналогодишния световен шампионат по олимпийския улей в Уистлър(Канада) се нареди 39-и, а в крайното класиране за СК миналия сезон е 46-и.

Стартовете, които ще определят шампиона на единичните шейни са общо четири в началото на Олимпиадата - по две спускания на 8 и 9 февруари от 16.30 и 18.30 българско време.