Спортният министър на Русия Павел Колобков изтъкна волята и характера на руските атлети по време на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Той заяви, че спортистите на страната са участвали на престижния форум в името на бъдните поколения.

Припомняме, че първоначално МОК (Международният олимпийски комитет) забрани изцяло на руските спортисти да се съревновават в Южна Корея. Това бе следствие на разразилия си допинг скандал, който вълнува спортната общественост в последните месеци. По-късно доказано чистите състезатели бяха допуснати. Те обаче спореха за медалите под названието „Олимпийски атлети от Русия“.

„Нашите спортисти участваха на Игрите в Пьонгчанг в името на бъдните поколения. Те играха за себе си и за тези, които не бяха допуснати, и бяха перфектни. Решението на МОК не може да повлияе на волята и характера на руските спортисти, които многократно го демонстрираха в Пьонгчанг. Хокейният мач бе поредно доказателство“, каза Павел Колобков, който добави, че се гордее с руските спортисти и изтъкна факта, че за голяма част от тях това е било първо участие на надпреварата под петте преплетени кръга.

Олимпийските игри в Южна Корея вече са в историята. Състезанието бе закритo със зрелищна церемония.