За 27-ма поредна година „Българска федерация спорт за всички”, организира Зимно предизвикателство, което по традиция събира стотици желаещи за спорт. Тазгодишното събитие ще се проведе на 22 февруари ( събота) от 12:00 часа на ледена пързалка „Юнак” (зад метростанция "Национален стадион Васил Левски), в центъра на София. Проявата е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. За всички, които искат да се включат, организаторите от БАСВ са приготвили много награди и изненади, като кънките и ползването на пързалката са безплатни! Подобни зимни предизвикателства се правят и в други градове в страната като: Благоевград, Пловдив, Троян, Варна, Силистра, Враца, Чирпан, Ямбол и други. Събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР и се провежда ежегодно от 1994 година. Инициативата е с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.

„Каним всеки, който иска да се забавлява и да кара кънки на ледената пързалка „Юнак” в съботния ден. Няма ограничения за възраст. От 12:00 до 18:00 часа ще бъде празникът, като чрез томбола ще раздадем много награди. Освен това сме поканили и известни спортни личности, които да се включат в зимното предизвикателство”, сподели председателят на БАСВ Десислава Илиева.

Бъдете част от празника в предстоящата събота и безплатно спортувайте с кънки на ледената пързалка в центъра на столицата.

22 февруари от 12:00 часа !


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.