Иля Сорокин направи личен рекорд в кариерата си с 44 спасявания при победата на НЙ Айлъндърс с 3:0 като гост срещу Монреал в мач от НХЛ. Вратарят изравни и клубния рекорд по мачове без допуснат гол с общо седем от началото на сезона.

Преди началото на двубоя Хабс почетоха паметта на легендата на Айлъндърс и роден в Монреал - Майк Боси, който почина на 65-годишна възраст в четвъртък.

Кари Прайс дебютира за този сезон на вратата на Монреал и спря 17 удара, допускайки голове срещу Зак Паризи и Ноа Добсън в рамките на 1:44 минути в последната част. Брок Нелсън пък наниза последната шайба на празна мрежа и така Айлъндърс спечелиха за 35-и път през сезона. Те обаче изостават на 13 точки от Вашингтон малко преди началото на плейофите.

Прайс игра за първи път от мач номер 5 във финалите за Купа "Стенли" през 2021. Той прекара месеци във възстановяване от контузия в коляното и операция. 

Сорокин пък записа десети шътаут в кариерата си и изравни рекорд на Чико Реш от 1975/1976. Същото постижение записа и Семьон Варламов през миналата година.