Соня Радева от клуб "Елит" спечели титлата при жените от турнира по фигурно пързаляне за всички възрасти за наградите на БФ по кънки, който завърши днес в столичния Зимен дворец.

На второ място остана Христина Василева от спортен клуб "Танци на лед" - Денкова-Ставийски, а трета е Нина Иванова от същия клуб.

При мъжете победител стана Найден Боричев от клуба на Албена Денкова и Максим Ставийски, а при танцовите двойки първи са Ина Демирева и Юрий Курякин от същия клуб, съобщава БТА.

В категория втори клас (юноши и девойки) при момчетата златния медал спечели Павел Савинов от Славия, при танцовите двойки Лора Семова и Димитър Личев, а при момичетата Девора Радева от клуб "Елит" е първа пред Мануела Станукова от същия клуб и Даниела Паскалева от "Айс Блейд".

В трети клас при момичетата победителка е Мария Пенчева от клуб Денкова-Стависки, а при момчетата Даниел Николов от "Елит".

Следващото състезание от държавния календар е от 11 до 13 януари - личното държавно първенство по фигурно пързаляне, което ще определи участниците на европейското първенство в Загреб.