Шампионката на България Соня Радева не успя да се класира за волната програма при жените на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Загреб (Хърватия).

Тя бе с осми стартов номер и за своето съчетание получи оценка от 31.66 точки - 17.01 точки за техническа стойност и 15.65 точки за изпълнение и една точка наказание заради падане, което е отреди 33-то място в класирането от общо 40 състезателки. Само първите 24 се класират за волната програма.

Така българското участие на еврошампионата приключи, след като танцовата ни двойка Ина Демирева и Юрий Куракин няма да участва във волната програма.

При жените след кратката програма поведе защитаващата титлата си Каролина Костнер (Италия) с 59.31 точки, пред представителките на Финландия Кира Корпи с 58.60 точки и Лаура Леписто с 56.96 точки.

Челната шестица се допълва от европейската вицешампионка Сара Майер с 56.44 точки, бившата европейска шампионка Юлия Себестиен (Унгария) с 55.54 точки и тазгодишната шампионка на Италия Валентина Марчей (Италия) с 53.69 точки.

Сред съдиите при жените нямаше български представител.

По-късно тази вечер е волната програма при танцовите двойки, а утре от 14.00 часа състезанието завършва с волната програма при жените.