Олимпийската шампионка София Годжа записа своята втора победа от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в спускането в Санкт Антон, Австрия.

Италианката направи едно изключително силно преминаване на трасето и триумфира с преднина от цели 96 стотни пред победителката от първата тренировка в четвъртък Тамара Типлер (Австрия). Трета днес отново остана американката Брийзи Джонсън, за която това е трето поредно трето място в дисциплината спускане от началото на сезона. Днес тя завърши на 1.04 зад Годжа, като по този начин победи със само 0.06 първата от втората тренировка Естер Ледецка (Чехия).

С днешната си победа, която е втора поредна в дисциплината спускане, Годжа застана еднолично начело в класирането за малки кристален глобус. Италианката има актив от 280 точки, като води с 60 пред победителката от първото спускане във Вал д‘Изер Корин Зутер (Швейцария), която днес завърши на шестото място. Трета с общо 180 пункта е Джонсън.

В генералното класиране за големия кристален глобус начело с 637 точки остава Петра Влъхова (Словакия), която днес остана 12-та и добави нови 22 пункта към своя актив. Така преднината пред Мишел Гизин (Швейцария) се увеличи на 139, докато трета с пасив от 235 е днешната победителка.

Програмата на Световната купа при дамите продължава в утрешния ден със старт в дисциплината супергигантски слалом отново в Санкт Антон. Началният час на надпреварата е 12:30 българско време. Следващото спускане валидно за Световната купа е предвидено за Кран Монтана (Швейцария) на 22 януари от 11:00 часа българско време.