София Годжа записа победа номер 100 за Италия в историята на Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, след като триумфира и във второто спускане в Кран Монтана (Швейцария).

За разлика от вчера, когато заради силния вятър в горната част на трасето стартът бе свален до този за супергигантския слалом, днес състезателките имаха удоволствието да преминат пълното трасе. Дори и това обаче не прекъсна победната серия на Годжа, за която това е четвърти поред успех в спусканията за Световната купа през сезона.

Днес тя триумфира с време от 1:27.75 минути, като по този начин остана на 0.27 секунди пред Лара Гут-Бехрами (Швейцария). За първи път през сезона, третото място в дисциплината спускане не бе заето от Брийзи Джонсън (САЩ), която днес остана пета, зад италианките Елена Куртони и Лаура Пировано.

Втората от вчерашния ден Естер Ледецка (Чехия) се движеше с рекордно темпо, но допусна грешка няколко врати преди края и се озова в предпазните мрежи край трасето. Олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 се размина с контузии и слезе до финала на собствен ход.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия) отново направи невероятно състезание в скоростните дисциплини, като даде седмо време, с което увеличи своя аванс пред Мишел Гизин (Швейцария) на 120 точки. Трета в класирането за големия глобус е днешната победителка Годжа, която има пасив от 207 пункта спрямо първото място.

Италианката обаче е убедително начело в класирането за малки глобус в дисциплината спускане, където след четири победи и едно второ място в петте проведени старта през сезона тя има актив от 480 точки. Втора с 285 пункта е Джонсън, а тройката с 270 затваря носителката на приза за миналия сезона Корин Зутер (Швейцария), която днес остана осма.

Програмата на Световната купа при дамите продължава утре със супергигантски слалом отново в Кран Монтана. Началният час на състезанието е 13:00 българско време.