Днес официално бе открит новият сезон 2012-2013 година в Боровец, като за щастие на хилядите посетители времето в курорта бе много слънчево, а снегът напълно достатъчен, за да могат любителите на зимните спортове да изпробват своите умения.

Всички ски съоръжения работеха безплатно за посетителите в съботния ден, като лифтовете дори возеха с удължено работно време, за да могат всички да останат доволни и да се спуснат поне още веднъж по пистите.

СНИМКИ: Сезонът на Боровец започна със слънчево време и достатъчно сняг

източник: снимки: Gong.bg

Организаторите от Бороспорт АД и Община Самоков бяха подготвили множество изненади за посетителите, като имаше Freestyle демонстрации на Промо Сноу Парк Бороспорт, ревю на едни от най-известните марки за зимна спортна екипировка и концерт на Brazz VilDJ и Самоковските баби, които заформиха и дълго хоро.

На пистата пред хотел „Рила“ бе представено традиционното огнено ски шоу, последвано от атрактивна видео mapping прожекция и мощна заря.

СНИМКИ: Сезонът на Боровец започна със слънчево време и достатъчно сняг

източник: снимки: Gong.bg

И тази година за Боровец се очертава дълъг, снежен и вълнуващ сезон. През него любителите на зимните спортове ще се възползват от всички нови придобивки, направени през изминалата година – нови оръдия за сняг и модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково /Централен Боровец/ и Ястребец. Системата за снегозадържане в ски зона „Маркуджик” е с удвоена дължина. Най-модерната атракция в Боровец – Borosport Snow Park, този сезон ще предложи още пoвече адреналин с нова, по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията. Oбслужващият парка влек е с удвоена дължина.

СНИМКИ: Сезонът на Боровец започна със слънчево време и достатъчно сняг

източник: снимки: Gong.bg

Боровец открива сезон 2012/2013 с повече грижа за удобството и по-добро обслужване, като са мерки за намаляване на опашките по касите на най-натоварените места – Ястребец и Мартинови бараки. Ски гардеробите пък ще бъдат снабдени с над 1500 броя нови пълни ски екипировки, нови бордове и free style ски.