Хокеят е забавление и радост, особено за децата. Но, уви, не всички хокейни истории завършват с щастлив край - често се случват трагедии. Тези дни Канада се сбогува с 13-годишния Ноа Дуга, който беше подкрепян дори от звездите на НХЛ в борбата за живота си.
 
През март 2020 г. защитникът на Норт Бей Трапърс Ноа Дуга беше приет в болницата в Отава директно от хокейната площадка, след като се почувства зле по време на мач. Ситуацията бързо се влоши - Ноа започна да губи подвижността на ръцете и краката си и трябваше да бъде поставен в изкуствена кома. Лекарите го диагностицираха с инсулт, причинен от кръвен съсирек в мозъка. Момчето все пак оцеля и скоро беше прехвърлено в специализирана болница в Торонто за дългосрочна рехабилитация.

През септември братовчедката на Ноа - Меган поиска подкрепа в социалните мрежи: тя искаше да му покаже, че той не е сам, че много хора се притесняват за него. Хокейните клубове и звездите от НХЛ не останаха безучастни към малкия талант.

"Продължавай да се бориш, Ноа. Аз и целият хокеен свят сме с теб, приятелю. Остани силен", написа голмайсторът на Едмънтън Конър МакДейвид.
Нападателят на Торонто Мич Марнер също подкрепи момчето, а много от звездите в НХЛ му изпратиха своите пуловери с автограф.

Организирано бе и събиране на средства, но нищо не можа да спаси Ноа. Хокеистите на Норт Бей Траперс уважиха паметта му със 71 секунди мълчание преди следващия мач в чест на номера, с който той играеше. А жителите на Норт Бей поставиха стикове, ръкавици и пуловери за игра на праговете на къщите си в памет на Ноа.