Словенецът Аляз Дворник спечели първия слалом за ФИС, който се проведе в Банско.

20-годишният алпиец завърши с общо време от двама манша - 1:31,54 мин. Втори на 0,37 сек е Камен Златков, а трети на 0,84 сек е Георги Нушев.

Участие в слалома на писта отлично подготвената писта "Юлен" взеха 48 скиори от 15 нации. Призьорите бяха наградени от техническия делегат на ФИС Боян Пановски (Мак).

При дамите първа с 1:40,93 мин е Елведина Музаферия (Босна и Херцеговина). Вера Асенова е втора на 0,20 сек, а трета на 3,82 сек е София Рали (Гър).

Първите три при жените Елведина Музаферия, Вера Асенова и София Рали получиха купите си от Виктор Гичев, ръководител направление "Организация на състезания" в БФски

източник: БФСки, Иван Обрейков

При жените стартираха 10 алпийки от 6 нации. Първите 3 получиха призовете си от Виктор Гичев, ръководител направление "Организация на състезания" в БФСки. Рейс директор на състезанието бе Георги Главчев. Организатори са "Юлен" АД и БФСки.

На 29 декември отново в Банско ще се проведат и слаломите при мъжете и жените за купа "Юлен", който също са от календара на ФИС. Стартът на първия манш е в 8,00 ч, а на втория в 10,00 часа.