Словакия победи Австрия с 4:2 след обрат в група А на световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Дания. Бриън Леблер изведе австрийците напред в резултата в първата част, но Марсел Хасчак изравни преди края на периода на двубоя в Копенхаген.

Томаш Юрко даде аванс в полза на словаците в средата на втората третина, а след това Кристиан Ярош направи резултата 3:1. Петер Шнайдер върна едно попадение във вратата на Словакия в четвъртата част.

Австрия извади вратаря си Петер Шнайдер, за да добави допълнителен нападател, но Михал Кристоф фиксира крайното 4:2 половин минута преди финалната сирена.

Успехът е първи за състава на Словакия на шампионата. Словашкият тим има актив от 4 точки на четвърто място в класирането, докато Австрия има само една спечелена точка на седма позиция.

В среща от група Б Латвия разгроми Южна Корея с 5:0. Капитанът Роберт Букартс се отличи с два гола, а по един път се разписаха Гинтс Мейха, Роналдс Кенинс и Рудолфс Балсерс.

Вратарят Мат Далтън, който е роден в Канада, спря 33 удара на вратата на азиатския отбор на мача в Хернинг. Елвис Мерзликинс спря 16 шайби пред вратата на Латвия.

Латвийците заемат четвърто място в класирането с 5 спечелени точки. Южна Корея е с три поражения и само един вкаран гол на осмо място в група Б. /БТА