За трета поредна година „София – европейска столица на спорта“ организира Зимен семеен празник на Витоша.

В местността Офелиите тази неделя, 10 февруари, от 11.00 до 13.00 часа ще се състоят няколко 
развлекателни снежни състезания и активности:

- отворен ски-слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни)
- семейна щафета с шейни
- конкурс за направа на снежен човек
- състезание по теглене на въже
- конкурс за най-атрактивна визия на шейна
- снежен карнавал

Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител(роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 10.00 ч. до 11.00 часа на обособени пунктове от организаторите. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

По време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си. Най-добрите в слоупстайла ще покажат майсторство от 12 часа в изградената наскоро в долната част на пистата фънзона, където са оформени няколко атрактивни скока и препятствия. Сред тях ще бъде и Йордан Мачирски, бакалавър „Специалист по снежни спортове“ от НСА „Васил Левски“, „Мачирски спорт“ са съорганизатори на снежния фест.

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организират игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди и др. Организаторите са ангажирали специален ди джей, който ще забавлява децата докато аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.

Зимен семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставят  природата и планината, допълнени с удоволствието от игрите на снега. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.