Японската фигуристка Мао Асада, трикратна световна шампионка и сребърна медалистка от Олимпийски игри, се връща на леда след като пропусна целия изминал сезон.

Тя поднови тренировки, като преди това написа в личната си уебстраница, че отново има мотивация да се състезава и да се бори за трофеи.

"Успях да си почина и да си завърша университета. Отново изпитвам желание да се състезавам. Наясно съм, че ще бъде много трудно да повторя нивото от преди прекъсването. Но заедно с треньора ми работим всеки ден. Активните тренировки обаче започнаха през този месец", комантира още 24-годишната фигуристка, която е известна с прякора си Мао-чан.

Асада е единствената в този спорт, която при жените може да изпълнява сложния троен аксел, и беше сочена за потенциален шампион в Сочи през февруари миналата година. Но ужасното й представяне в кратката програма я изпрати чак на 6-о място в генералното класиране въпреки добрите неща от волната. Само месец по-рано от Игрите в Сочи тя спечели третата си световна титла, но не успя да прелее този ентусиазъм към олимпийското поле./БТА