Отборът на Уинипег Джетс допусна домакинско поражение с 1:5 от Монреал Кънейдиънс при завръщането си в НХЛ след 15-годишно прекъсване.

Феновете на Джетс бяха изпълнили до краен предел местната арена, но нямаха много поводи за радост в първия мач на отбора. Гостите поведоха с 2:0 с голове на Майк Камалери и Томаш Плеканец, преди Ник Антропов да вкара почетния гол за Уинипег в началото на третия период. Последваха три бързи гола за Монреал, отбелязани от Яник Уебър, Травис Мон и Макс Пейсиоръти за крайното 5:1.

Уинипег Джетс се завърна в Националната хокейна лига с лиценза на изпадналия във финансов колапс отбор на Атланта Трашърс.

В другия мач в НХЛ тази нощ Едмънтън Ойлърс се наложи над Питсбърг Пингуинс с 2:1 след изпълнение на дузпи. Алън Хемски вкара победния гол за Едмънтън при наказателните удари. Питсбърг игра без контузената си звезда Евгений Малкин, но поведе в резултата с попадение на Крис Летанг. Ойлърс изравни 5 минути преди края на редовното време чрез дебютанта Райън-Нъджънт-Хопкинс.