Отборът на Славия спечели Купата на България по хокей на лед за мъже.

По регламент първият кръг от държавния шампионат по хокей на лед важи за класиране за Купа България, а Славия е начело в класирането, след като и бе присъдена служебна победа срещу отбора на ЦСКА заради неявяването на червените за двубоя.

От ЦСКА бяха депозирали писмо до БФХокей на лед, че имат много болни от грип състезатели и по тази причина не могат да се явят за мача. От отбора обаче не бяха приложили необходимите документи, с който да удостоверят това. Затова федерацията им присъди служебна загуба.

С тази служебна победа с 5:0 отборът на Славия е начело в класирането на държавното първенство и автоматично печели Купата на България.

Последната среща от първия кръг на държавното първенство, която тази вечер трябваше да се играе, между Айсберг и Левски на пързалка „Славия”, също не се състоя. Затова вероятно отново ще бъде присъдена служебна победа за Айсберг с 5:0.

Причината за това, че мача не се състоя е, че Левски не представи коректен брой състезатели на леда. Според Наредбата за провеждане на шампионата в раздел 8, точка 1 е записано, че даден отбор трябва да представи, за да започне мача, 15 полеви състезатели плюс двама вратари. Това не бе спазено от отбора на Левски. Сините нямаха втори вратар и бяха с двама полеви играчи по-малко. Дежурният делегат Йончо Йончев и главният съдия Диньо Кръстев взеха решение мача да не се играе.

От първия кръг на шампионата остана да се доиграе прекратената среща между ЦСКА и Левски, която по вина на публиката и запалени в залата факли, не завърши. По решение на федерацията този мач ще се доиграе след приключване на шампионата - т.е. догодина.

На 26 ноември от 19:30 часа на пързалка Славия ще започне втория кръг от държавното първенство като първата среща е между Славия и Левски.