Обща карта за пистите в Чепеларе и Пампорово ще превърне двата курорта в комплекс за зимни спортове, подобен на тези в Австрия, заяви в интервю за Дарик олимпийската шампионка Екатерина Дафовска по време на отриването на зимния сезон в родния й град. Подобен проект вече е залегнал в плановете на „Чепеларе курорт” АД.

Цените за новия сезон в Чепеларе са най-ниските сред всички зимни курорти в България. За първи път сдружението на хотелите и „Чепеларе курорт” АД предлагат атрактивни пакети, които включват настаняване, закуска и лифт карта. Пакетите са за срок от 3 до 7 дни, като цените започват от 160 лева.

Ниските температури в деня на откриването станаха причина системата за изкуствен сняг да заработи и на места основната писта вече е покрита със сняг. Капацитетът на оръдията е 12 куб. м на час, а за осигуряване на снежна покривка по цялото трасе са необходими 100 часа.

От утре до 11 декември лифтът на връх „Мечи чал” ще работи безплатно. Съоръжението извозва по 2000 туристи на час, като разстоянието от 2700м. до върха се взима за 9 минути. Лифт картите за всички скиори над 70-годишна възраст са безплатни.

Комплексът разполага с детски център и ски училище.