Силен сняг зарадва гостите на Боровец при официалното откриване на сезон 2008/09 година . Водещи на шоуто на открито бяха атрактивните Иван и Андрей, а за да не изпитат студ посетителите на зимния курорт се погрижи група Дърти Пърчис с Иван Лечев в състава си.

Демонстриран за първи път бе новият високоскоростен четириседалков лифт Маркуджик 2 с дължина 950 метра и с капацитет 2400 души на час, който заменя досегашния скивлек. Стойността на съоръжението е 7 милиона лева, а цялостните инвестиции, направени от концесионера „Бороспорт” през тази година са в размер на 20 милиона.

Обявено бе, че в отговор на финансовата криза Държавната агенция по туризъм ще предложи общо 6000 безплатни седмични пропуски за лифтовете в Боровец, Пампорово и Банско, като те ще бъдат разпределени на българския, руския и английския пазар.

Купонът за откриването на сезона продължи с конкурс за направата на снежни човеци и томбола с много награди. На празника се зарадваха и десет деца от дома за младежи, лишени от родителски грижи в Драгалевци, които за първи път се качиха на ски.

През тази година цената за ползване на всички лифтове в Боровец ще струва 35 лева за ден през уикенда и 55 лева през седмицата. В седмичните дни карта за четириседалковия лифт Ястребец Експрес, който обслужва пистите от ски зона Ястребец, ще струва 25 лева, като в цените на всички карти е включена и планинска застраховка.