Артури Лехконен вкара половин секунда преди края на продължението, а Александър Георгиев отрази 30 удара за победа на Колорадо Аваланч с 3:2 срещу Едмънтън Ойлърс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Това бе шеста поредна победа за Аваланч, които продължават да бъдат равни с Далас Старс на върха на Централната дивизия. Двата отбора са с по 91 точки и изостават само с една от лидера в Западната конференция Ванкувър Канъкс.

Нейтън Маккинън пое свободна шайба в полето на Едмънтън и подаде на Маккинън, който стреля между падовете на вратаря Стюърт Скинър за победата. Шон Уокър се разписа два пъти за Колорадо в редовното време, а Уорън Фоугъл и Сам Карик единствени успяха да преодолеят руския национал с български корени Александър Георгиев.

Конър Макдейвид пък не успя да запише точка за Едмънтън и така серията му в домакински двубои спря на 26 (15 гола и 47 асистенции за този период).

Далас спечели с 4:1 срещу Лос Анджелис, след като Томас Харли се изяви с гол и асистенция. Крейг Смит, Уайът Джонстън и Джейми Бен също бяха точни за Старс, а Скот Уеджууд отрази 27 удара и допусна гол само срещу Кевин Фиала.

Ванкувър отстъпи с 1:2 на Вашингтон Кепиталс, след като Алекс Овечкин заби победното попадение за столичани. Том Уилсън също бе точен за Вашингтон, а Брок Баузър се разписа за Канъкс с 36-ия си гол за сезона.

Ванкувър е с 92 точки и една пред Колорадо и Далас на запад, а в Източната конференция лидер с 95 е отборът на Бостън Брюинс, който се наложи с 6:5 срещу Филаделфия. Чарли Койл записа две попадения, включително победното, а по един гол вкараха Джейк Дебръск, Морган Гийки, Джон Бийчър и Дантън Хейнен. 

Бостън измести от върха дивизионния съперник в Атлантическата дивизия Флорида Пантърс, който отстъпи на Тампа Бей Лайтнинг с 3:5. Стивън Стамкос се разписа два пъти за "светкавиците" и записа две асистенции, а Андрей Василевски отрази цели 47 удара за успеха. Никита Кучеров пък бе точен на празна прежа с 40-ия си гол за Тампа Бей през редовния сезон.

Сам Райнарт вкара два пъти за Пантърс и е втори в НХЛ по попадения с 48.

Трети на изток е лидерът в Столичната дивизия Ню Йорк Рейнджърс, който надви със 7:4 Питсбърг Пенгуинс. Нюйоркчани са с три точки зад Бостън и две зад Каролина, след като Артьоми Панарин вкара два пъти и записа пет точки за успеха.

К'Андре Милър и Крис Крайдър записаха по гол и две асистенции, а Адам Фокс, Каапо Како и Мика Зибанеджад забиха другите три шайби за Рейнджърс. Те спечелиха за четвърти път в последните си пет мача./ БТА