Срещи от редовния сезон в Националната хокейна лига:

Филаделфия - Ванкувър       - 2:0
Монреал - Минесота          - 2:5
Бъфало - Тампа Бей          - 3:2 след продължение
Ню Йорк Айлъндърс - Аризона - 1:0
Нешвил - Едмънтън           - 1:6
Уинипег - Лос Анджелис      - 1:5
Сиатъл - Колорадо           - 1:4
Сан Хосе - Каролина         - 3:6
Лас Вегас - Далас           - 3:2 след дузпи

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи силен мач за Колорадо Аваланш и допринесе за успеха с 4:1 над домакина Сиатъл в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига. 

Георгиев завърши с 37 спасявания, а Мико Рантанен, Валери Ничушкин, Артури Лехконен и Лоугън О'Конър вкараха за успеха, с който Аваланш изравни рекорда на НХЛ с 14 поредни победи като гост в редовния сезон на Бъфало от периода 3 април - 13 ноември 2006 година, като серията започна в предишната кампания.

Колорадо е лидер в Централната дивизия с пълен актив от 6 точки.

Шампионът Лас Вегас надделя над гостуващия Далас с 3:2 с дузпи и записа четвърта поредна победа на старта на сезона. Вилям Карлсон и Кейдън Корчак се отличиха с по гол и асистенция, а Шей Тиодор и Жонатан Маршесо бяха точни при наказателните удари за водача в класирането на Тихоокеанската дивизия.

Шон Кутюрие вкара дузпа в края на първата третина и с първия си гол в лигата от почти две години донесе победата на Филаделфия над гостуващия Ванкувър. Кутюрие за последно се беше разписвал на 10 декември 2021 година, но пропусна втората част от сезон 2021/2022 и цялата предишна кампания заради контузия на гърба.

Вратарят Картър Харт отрази всичките 25 удара и записа първи "шътаут" (мач без допуснат гол) за сезона и шести в кариерата си.
 
Леон Драйзайтл реализира две попадения при числен превес, а Едмънтън разгроми домакина Нешвил с 6:1. ЗАк Хайман добави гол и три асистенции, а Райън Нюджънт-Хопкинс допринесе с попадение и две асистенции. Стражът Джак Кемпбъл също се представи на ниво с 41 спасявания.
 
Йоел Ериксон се отличи с два гола и асистенция, а Минесота спечели гостуването си на Монреал с 5:2. Кирил Капризов завърши с гол и две асистенции за успеха. Мат Дзукарело даде три асистенции.

Лос Анджелис постигна първа победа за сезона след 5:1 в залата на Уинипег. Тревър Муур изпъкна с две попадения и ясистенция, а Филип Дано добави гол и две асистенции.   

Сет Джарвис реализира два пъти при числен превес, а Каролина вкара четири безответни гола в третия период, за да стигне до обрат с 6:3 срещу домакина Сан Хосе.

Мартин Нечас и Стефан Нейсен завършиха с по гол и асистенция за победителите.  

Матю Барзал вкара единственото попадение при числен превес във втората третина, Иля Сорокин отрази 14 шайби за първия си "шътаут" за сезона, а Ню Йорк Айлъндърс се справи с гостуващия Аризона с 1:0 за втория си успех в два мача от старта на кампанията.
 
За Сорокин това беше 17-и мач в кариерата му без допуснат гол в лигата, с което той излезе на трето място по токи зопакател в клубната история след Глен Реш (25) и Били Смит (22)./ БТА