Българският вратар Александър Георгиев спаси 19 изстрела, но тимът му Колорадо Аваланч претърпя домакинско поражение с 1:4 от Далас в третата среща между двата отбора в плейофа в Западната конференция на НХЛ. Старс вече водят с 2-1 победи в серията, а четвъртата среща е утре вечер, отново в Денвър (Колорадо).

Стражът на гостите Джейк Йотингер спаси 28 изстрела, като имаше огромна заслуга за спирането на мощната атака на Колорадо. По два гола за победителите вкараха Тайлър Седжуин и Логант Станковен. Мико Рантанен изравни в средата на втората третина за домакините, но пет минути по-късно Седжуин изведе Аваланч напред, засичайки прострелно подаване на Евгений Дадонов.

Станковен откри резултата в 18:39 секунда на първата част, получавайки шайбата около левия кръг. Оттам крилото я изпрати над рамото на българския вратар, за да се спре в мрежата. Последните два гола паднаха след 18:23 минута на третата част и бяха на празна врата, след като треньорът на Колорадо Джаред Беднар извади вратаря и пусна екстра-полеви играч.

Каролина Хърикейнс поне за момента се спаси от елиминация на Изток, след като взе четвъртия мач срещу Ню Йорк Рейнджърс, побеждавайки с 4:3. Гол на Брадли Скией при числено превъзходство 3:11 минути преди края на мача осигури победата.

Всъщност домакините от Северна Каролина водеха с 3:2 веднага след началото на третата част, но Алекси Лафрение изравни за Рейнджърс. След като водят с 3-1 в серията, мач номер 5 е на тяхната пързалка в понеделник.

За победителите Eвгений Кузнезов, Стефан Ноенсен и Себастиан Ахо също вкараха, а датският им вратар Фредерик Андерсен спаси 22 изстрела. Игор Шестьоркин спаси 27 изстрела към мрежата на гостите от Ню Йорк, а за тях точни бяха Уили Калю след пас на Каапо Какко, Брадли Гуудроу и Лафрение накрая./ БТА