Сидни Кросби вкара юбилейния си гол номер 400 в кариерата при победата на шампиона Питсбърг с 4:1 над Сейнт Луис в Националната хокейна лига.

Кросби се разписа два пъти и прекъсна головата суша в 10 поредни мача.

Сидни Кросби е 95-ия играч в историята на НХЛ и седми действащ, достигнал кота 400.

С успеха "пингвините" уверено вървят към плейофите, като имат 12 победи в последните си 17 мача в редовния сезон.

Ванкувър разгроми Далас с 6:0 като гост и прекъсна серия от четири поредни загуби.

Канадците вкараха четири гола в първите 25 минути на мача, като Рийд Буше се отличи с две попадения, негови първи през сезона. Вратарят на Ванкувър Джейкъб Маркстрьом спаси 30 удара за втория си мач без допуснат гол в кариерата.

Детройт надигра лидера в дивизия "Метрополитън" Вашингтон с 5:4 след продължение. Томаш Татар бе героят за "червените крила" с два гола, вторият от които в продължението. Татар има 14 гола от началото на сезона.

Лидерът при реализаторите Алекс Овечкин се разписа за Вашингтон и продължава да е най-резултатен с 33 гола през сезона.

Ню Йорк Рейнджърс победи Уинипег с 3:1 като гост. Джими Весей, който пропусна предишните три мача заради сътресение, донесе успеха за Рейнджърс с ключово попадение 3:53 минути преди края на мача. Матс Дзукарело също се разписа с деветия си гол за сезона и негов първи след 21 мача суша.

Филаделфия постигна четвърта поредна победа след 4:1 като гост срещу лидера в Тихоокеанската дивизия Лас Вегас.

Вратарят Михал Нойвирт спаси 38 удара, а Шон Кутюрие се отличи с гол и две асистенции за успеха на Филаделфия, с който тимът се приближи на 5 точки до лидера в дивизия "Метрополитън" Вашингтон./БТА