Центърът на Питсбърг Сидни Кросби отбеляза своя гол номер 100 в кариерата си и добави три асистенции при победата на "пингвините" с 4:1 като домакин на Торонто в мач от първенството на НХЛ. 21-годишният Кросби вече премина границата от 200 асистенции и 300 точки в кариерата си. Той има 202 асистенции и 302 точки в 219 мача в НХЛ.

"Когато играят не мисля за тези неща. Разбира се, това са изключителни постижения. Ние искаме нещата да се случват толкова добре", каза Кросби след срещата.

Евгени Малкин добави четири асистенции и вече има в кариерата си 201 точки в 166 мача. Кросби и Малкин подадоха за головете на Паскал Дюдюи и Мирослав Шатан, преди Кросби да се разпише за пръв път този сезон след подаване на Малкин в третата третина.

Последното попадение за Питсбърг бе дело на Петр Сикора отново след асистенции на Кросби и Малкин. Николай Антропов отбеляза за Торонто. Милан Хейдук вкара две попадения при успеха на Колорадо с 5:4 като гост на Далас. Това е първи успех за тима като гост този сезон.

Мариан Хоса с първия си гол за шампиона Детройт, отбелязан в 23-та секунда на продължението, донесе победата на своя тим с 5:4 над Ню Йорк Рейнджърс. Това бе негов гол номер 300 в кариерата му в НХЛ.

Микаел Самуелсон се отличи с гол и две асистенции за победителите. Вячеслав Козлов вкара победната дузпа за успеха на Атланта над Бъфало с 3:2.