Ужасяващо падане на швейцареца Марк Гизин прекъсна за около 30 минути днешното спускане от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже в италианския зимен център Вал Гардена.

30-годишният швейцарец загуби контрол върху ските при един скок, летейки във въздуха и се приземи тежко странично и по гръб на пистата 
Той изглеждаше в безсъзнание преди лекарите и други служители по трасето да пристигнат на мястото на инцидента. След това на пистата кацна хеликоптер, който откара Гизин в близката болница.

Скоростта, която скиорите развиват в тази част на пистата, на която падна Гизин, е повече от 110 километра в час. Състезанието беше прекратено за около 30 минути. Все още няма подробна информация за здравословното състояние на швейцареца. Сестрата на Гизин - Мишел Гизин, което също е алпийка, заяви, че той вече е в съзнание и състоянието му е стабилно.

Гизин скъса кръстни връзки на коляното при падане в Швейцария през 2012 година, а три години по-късно беше с черепномозъчна травма след инцидент в Кицбюел (Австрия). Австриецът Матиас Майер също падна по време на спускането във Вал Гардена, но се отърва без контузии./БТА